BuzzarorBLOG

keskiviikko 21. tammikuuta 2015

NISUA...

Sämpylätarvikkeita ostaessa ostin kaksi tuorehiivaa, ja nythän sen päiväys oli pian menossa umpeen. Eihän siinä autttanut kuin alkaa leipoa, ettei hukkaan mene kallis hiiva.
Eipä ois yhtään huvittanut ja arvoin koko päivän leipoisko vai ei ja lopulta sitten päätin leipoa ja kokeilla samalla jotain uutta.

Eihän tämäkään sujunut kuin strömsössä, kätevä kun on emäntä! :)
Otin vanhasta kotitalouskirjasta korvapuustiohjeen ja pakon sanelemana (vain 50g hiivaa) puolitin siis ohjeen.
Kaikki meni siihen asti hyvin, kun tuli sokerin vuoro...en sitten huomannukkaa enää puolittaa kun jännitin että riittääkö se sokeripussin loppu edes. Just oli  3dl ja 1/2 olis tarvittu. No, ei mitää, järkeilin että sokeria on ny liikaa hiivaan nähden. Kaapis oli kyllä kuivahiivaa, mut arvelin etteivät yhdessä pelaa tuorehiivan kanssa. No, siinä oli jo innostus päässyt niin kovaksi että alkoi harmittaa!

Kaadin viemärii taikinan alun ja laitoin uuden alulle kun löysin vielä sokeripussinkin kaapista, eli kaikki tarvikkeet löyty.
Kuivahiivalla nyt sitten.
Neste jäähty liikaa, mitä lie uneksin. Kätevänä otin pari desiä kuppiin muna-maito-sokeri-seosta ja mikros lämmitin niin, et sain koko 1/2 litraa lämmitettyä sillä ja  pystyin laittaan hiivan jauhoineen +42 asteeseen. Mietin kyllä, et oliko hyvä temppu.

Laitoin puoleen täyteeksi vaniljakreemiä ja mariannecrush-rouhetta ja toisen puolikkaan tein ihan tavanomaisella voi-sokerikanelitäytteellä.
 
Eli ihan hyvinhän ne kaikesta huolimatta onnistuivat ja kaiken lisäksi myös maistuivat!

Lämpöisenä vaniljakreemi-mariannecrushtäyte maistui oudolta ja harmitti koko kokeilu, mutta kylmetessään maku muuttui ihan hyväksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti